Op zaterdag 25 november treedt de Zandprinses op in de Scheppingskerk om 18.30 uur en 20.30

    zandprinses 1      zandprinses 2    zandprinses 3 

Zandprinses gooit, strooit en schuift

Rosa van der Vijver luidt jubileumjaar Scheppingskerk uit.

Zandprinses Rosa van der Vijver luidt het rijk gevulde jubileumjaar van de Scheppingskerk uit. Dat doet de zandkunstenares op zaterdagavond 25 november met twee optredens in het gebouw aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp, dat 50 jaar geleden tot stand kwam.

Op uitnodiging van de Protestantse Gemeente Leiderdorp gooit, strooit en schuift de Zandprinses met zand op een lichtplaat en laat zij op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. De kneepjes van het vak leerde zij van haar vader, die bekendheid geniet als De Zandtovenaar.

Dochter Rosa verzorgt een onvergetelijk visueel spektakel, een schouwspel tussen licht en donker. Humor, ontroering en verwondering staan daarbij centraal. De Zandprinses, die vorig jaar voor de derde keer meedeed aan Kerst met De Zandtovenaar, is sinds 2015 fulltime bezig met zandschilderen.

Rosa van der Vijver treedt in de Scheppingskerk per voorstelling twee keer op met een passage uit het evangelie: ‘Van Schepping tot opstanding’ met beelden van het heelal, het paradijs met de dieren, Adam en Eva, de Ark van Noach, de kribbe, het kruis en het lege graf en het verhaal ‘Licht in de voorraadkelder’, een herkenbaar en humoristisch verhaal van Max Lucado, over kaarsen die weigeren te doen waarvoor ze zijn gemaakt, namelijk schijnen in het donker.

De eerste voorstelling is om 18.30 uur, waaraan diverse jonge muzikanten en de band ‘Young Creative’ medewerking verlenen. Kaarten voor kinderen tot en met 11 jaar kosten € 4,- , tieners en volwassenen betalen € 6,-

De tweede voorstelling, à € 6,- per persoon, is om 20.30 uur, met medewerking van de band ‘Creative’ en ‘Young Creative’.

Kaarten zijn vanaf nu te koop bij:
Ichthus Boekhandel, Nieuwstraat 27, Leiden
De Blauwe Roos, Ommedijk 180, Leiderdorp
Decorette, Winkelhof 36, Leiderdorp
Juwelier De Jonge, Van Diepeningenlaan 23, Leiderdorp