sportontbijt 13 09 2017
Een goed ontbijt is het halve werk. Dat blijkt op woensdag 13 september, als de Kapelzaal van de Scheppingskerk vol zit met vroege vogels. Van alle kanten zijn zij komen aanvliegen voor een gratis maaltijd in het kader van de Nationale Sportweek.
Het idee komt van de gemeente, de uitvoering is in handen van koster Peter Kruizinga en zijn trouwe helpers Janny den Dekker en Gerda de Meer. Zij hebben dinsdagavond alles al voorbereid, zodat de dertig inschrijvers ’s woensdags vanaf 7.30 uur kunnen aanschuiven voor een uitgebreid, smakelijk en verantwoord ‘sportontbijt’. De enige moeite die zij moeten doen is op een hometrainer bij ingang hun eigen smoothie bij elkaar fietsen. Maar na zo’n inspanning - het is tenslotte Nationale Sportweek - smaakt zo’n vruchtendrank ook des te lekkerder.
Daarmee is de koek nog niet op, want tijdens de maaltijd splitst een in het rood gehuld ‘complimentenmeisje’ alle deelnemers een op naam gestelde handgeschreven ansichtkaart in de maag. Teksten als ‘sprankelende levensgenieter’ en ‘aanwinst in gezelschap’ verhogen de feestvreugde.
Tot genoegen van wethouder Jeff Gardeniers, op wiens voorspraak de Scheppingskerk is opgenomen in de lijst van ontbijtgelegenheden, elke ochtend ergens anders in Leiderdorp. Strikt genomen heeft de kerk weinig raakvlakken met de Nationale Sportweek. ,,Maar de kerk is wel heel actief in de Leiderdorpse samenleving’’, aldus Gardeniers, terwijl hij nog een krentenbol op zijn bord legt. ,,Denk alleen al aan de diaconie en aan de activiteiten voor de Voedselbank.’’
Na het ontbijt is er de mogelijkheid om een cursus mindfullness onder leiding van Liesbeth van Meeteren mee te pikken. En anders gaan de gasten, onder wie heel wat medewerkers van de gemeente, goed doorvoed aan het werk.